Jonge dame begeleidt oude vrouw thuis met het invullen van papierwerk.

De ondersteuning van onze thuisbegeleiders bestaat uit onder andere uit het aanbrengen van structuur in uw huishouden en dagindeling en het vinden van een dagbesteding. Dit doen wij door samen te werken met diverse organisaties, behandelaren, vrijwilligers en uw sociale netwerk. In stappen leert u om de dagelijkse dingen goed aan te pakken en krijgt u een steeds beter overzicht. Thuisbegeleiding kan ook worden aangeboden in combinatie met huishoudelijke ondersteuning.

 

Video Hometraining

Veel ouders ervaren wel eens moeilijke periodes in de opvoeding van hun kinderen. Dan kan Video Hometraining door één van onze thuisbegeleiders een uitkomst zijn. Met Video Hometraining is het doel om via een positieve benadering het contact tussen ouders en kind(eren) te bevorderen.

Heeft u bijvoorbeeld vragen over hoe om u moet gaan met uw prematuur geboren baby? Of heeft u kind dat nog niet zindelijk is, moeilijk eet, veel huilt of moeite heeft met inslapen? Het kan ook zijn dat uw puber opstandig is of veel ruzie maakt met andere kinderen.

Bij Video Hometraining worden er video-opnamen gemaakt bij u thuis. Na een kennismakingsgesprek komt onze thuisbegeleider drie keer bij u thuis om opnamen te maken van ongeveer 10 minuten van een dagelijkse situatie. Na ongeveer een week bespreekt u de opname na met de thuisbegeleider. Hierbij kijkt u samen naar wat u zoal doet op de momenten dat de communicatie tussen u en uw kind goed verloopt, en hoe u deze vaardigheden kunt inzetten op momenten dat de interactie minder goed loopt.

Ouders die u voorgingen, waren verrast hoe verhelderend het kan zijn om op deze manier te kijken naar de communicatie tussen u en uw kind. Een Video Hometraining-traject bestaat meestal uit 3 keer een half uur opnamebezoek, steeds gevolgd door een nabespreking van anderhalf uur. Uiteraard worden de beelden nooit zonder uw toestemming voor andere doeleinden gebruikt, uw privacy wordt gewaarborgd.

 

Waar bieden wij thuisbegeleiding

Bekijk hier in welke gebieden STMG thuisbegeleiding biedt.

 

Bekijk hieronder onze folders over thuisbegeleiding voor meer informatie

 

Meer informatie

Heeft u vragen over…

Wilt u meer weten over indicaties en verwijzingen, aanvraagprocedures, de kosten van onze zorg of over andere zaken? Bekijk dan onze Veelgestelde vragen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Direct zorg aanvragen of meer informatie?

Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of wilt u direct zorg aanvragen? Neemt u dan contact op door te mailen naar info@stmg.nl of te bellen naar 026 376 2500 (telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur). We helpen u graag!

Contact
Deel dit artikel: