Thuishulp van STMG poetst het sanitair bij haar cliënt thuis.

Verschillende vormen van ondersteuning

In de basis biedt STMG drie vormen van huishoudelijke ondersteuning. Deze variëren van licht naar intensief.

  • Licht (algemene voorziening): Deze ondersteuning past bij u wanneer u (tijdelijk) lichte ondersteuning nodig heeft, maar het in principe altijd zelf hebt kunnen doen. Herstelt u van een operatie? Of bent u door ouderdom niet meer goed in staat uw huis op orde te krijgen? Wij helpen u bijvoorbeeld met bed opmaken, stoffen, kamers opruimen, schoonmaken van uw sanitair en keuken, bedden verschonen. Ook kunnen wij u helpen met uw was en het doen van boodschappen. In sommige gemeenten, zoals Arnhem, kunnen overbelaste mantelzorgers tijdelijk ook aanspraak op deze vorm van hulp bij het huishouden maken. Uw gemeente kan u hierover informeren.
  • Middel (maatwerk ondersteuning): Deze vorm van ondersteuning is bedoeld voor mensen met een beperking en voor wie de algemene voorziening niet voldoet. De maatwerk ondersteuning helpt u bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen en biedt u alle ondersteuning uit de algemene voorziening. Daarnaast houden wij bij de maatwerk ondersteuning een oogje in zeil voor wat betreft uw gezondheidssituatie, uw leefomstandigheden en uw sociale omgeving. Heeft u meerdere zorgverleners? Dan stemmen we met hen af.
  • Intensief (combi-ondersteuning): Is huishoudelijke ondersteuning alleen voor u niet voldoende? Dan bieden wij ook de zogenaamde combi-ondersteuning: in deze meest intensieve vorm van ondersteuning combineren we maatwerk ondersteuning en thuisbegeleiding. Naast een schoon en leefbaar huis en het helpen bij een gestructureerd huishouden krijgt u bij deze intensievere vorm van hulp ook ondersteuning bij de organisatie van uw huishouden en het aanbrengen van dagstructuur.

Gemeenten geven deze vormen van ondersteuning verschillende namen. Het is daarom belangrijk dat u bij uw gemeente nagaat waar u voor in aanmerking komt.

 

Waar bieden wij huishoudelijke ondersteuning

Bekijk hier in welke gebieden STMG huishoudelijke ondersteuning biedt.

 

Zorg zoals u die wilt

Voor huishoudelijke ondersteuning heeft u een indicatie nodig. Zodra deze verstrekt is, krijgt STMG daar bericht van. Daarna neemt één van onze relatiemanagers contact met u op om uw zorgvraag met u te bespreken. Wij spreken met u af wanneer een medewerker naar u toe komt. We zorgen ervoor dat zo veel mogelijk dezelfde medewerker langskomt. Samen maakt u een ondersteuningsplan. Hierin staat welke ondersteuning u precies ontvangt. Want wat daadwerkelijk nodig is, verschilt per persoon en huishouden.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over…

Wilt u meer weten over indicaties en verwijzingen, aanvraagprocedures, de kosten van onze zorg of over andere zaken? Bekijk dan onze Veelgestelde vragen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Direct zorg aanvragen of meer informatie?

Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of wilt u direct zorg aanvragen? Neemt u dan contact op door te mailen naar info@stmg.nl of te bellen naar 026 376 2500 (telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur). We helpen u graag!

Contact
Deel dit artikel: